zo 18.10.15

17:00

Secrets

UITVERKOCHT

Concert duurt 75 minuten (zonder pauze).

Tuur Florizoone, Michel Massot en Marine Horbaczewski tasten met hun trio al een paar jaar de grenzen tussen kamermuziek, jazz en melancholisch getinte ‘klanktapijten’ af. Voor hun nieuwe project werken ze samen met niemand minder dan de veelzijdige Amerikaanse sopraan Claron McFadden, die al enige tijd in Nederland woont. Dit nieuwe kwartet creëerde met Secrets een intimistische muziekvoorstelling gebaseerd op kleine of grote, anekdotische of intieme geheimen die ze tijdens het creatieproces verzamelden bij het grote publiek. Acteur, regisseur en auteur Josse De Pauw herschreef deze verhalen met scherpe pen tot breekbare en krachtige muziekteksten.

Het resultaat is een persoonlijke en intense voorstelling, waarbij de makers op respectvolle wijze een stem geven aan de getuigenissen die ze verbinden tot een muzikaal verhaal. In de gezongen, gefluisterde of geprojecteerde passages zullen de ‘auteurs’ van deze geheimen hun eigen verhaal herkennen. Een ongewone muziektheatervoorstelling, een wandeling langs lang verstopte paden.

Bekijk de reportage op Cobra.be hier.

Met: Claron McFadden (zang), Michel Massot (tuba, trombone), Tuur Florizoone (accordeon) en Marine Horbaczewski (cello)

De voorstelling in Vrijstaat O. is de concertante versie (zonder decor).

Concept: Claron McFadden
Advies: Josse De Pauw
Compositie: Tuur Florizoone en Michel Massot
Geluidstechniek: Ludo Vleugels

Een productie van Muziektheater Transparant, JazzLab Series en Aventura Musica in coproductie met Operadagen Rotterdam en in samenwerking met Flagey.