do 19.02.15

20:00

Soulmates sessions: Bart Maris

Timing:
– 19u30: deuren open
– 20u: Bart Maris & Lode Vercampt
– 21u: Beraadslagen (Fulco Ottervanger & Lander Gyselinck)
– 22u: Walabix feat. Bart Maris

De onvermoeibare duizendpoot van de Belgische jazz, Bart Maris, is bekend van groepen als  X-Legged Sally, Think Of One, Flat Earth Society en Jaune Toujours. We nodigen hem uit voor een Soulmates Sessions; een triple bill met een speciaal, stormachtig tintje.

BART MARIS & LODE VERCAMPT

In deze Soulmates Sessions stelt Bart zijn duo voor met cellist Lode Vercampt. Hun album Krommekeer verzamelt composities van Bart en improvisaties die beide meesters tussen hun werk voor grote projecten als FES en Wim Mertens Ensemble creëerden. Een oefening in intimiteit en vakmanschap.


WALABIX feat. BART MARIS

Bart stelt ook jong Frans geweld voor. Walabix maakt deel uit van het collectief Tricollectif uit Orléans, een bende jonge snaken met een grenzeloze drang om te creëren. Maris was verrast door hun originaliteit en gedrevenheid en ging met hen in zee. Een statement om te tonen dat we in België al te vaak naar Amerika kijken als mekka van de jazz terwijl in Europa minstens even waardevolle dingen gebeuren.


BERAADGESLAGEN

En dan is er ook nog BeraadGeslagen, het duo van Fulco Ottervanger (centrale gast STORM!) en drummer Lander Gyselinck. Een muzikale denktank met trommels, toetsen, teksten en toeters. Al bijna tien jaar spelen ze samen op de meest onzichtbare plaatsen. Nu tonen ze zich aan de wereld: heftig en onvoorspelbaar. Schalkse jazz. Niet te veel beraadslagen. Spelen. En de kans is groot dat Bart ook bij hen op het podium klimt. U merkt het: originele bezettingen, poëtische klankwerelden, filmische soundscapes, een avond van ontdekking en verwondering is gegarandeerd.


Het project van Bart Maris is de laureaat van de coproductie JazzLab Series, Vrijstaat O., Rataplan, De Werf, NONA, Handelsbeurs, Flagey, De Casino en CC Muze