za 01.06.13

20:00

SOULMATES SESSIONS/ DE BEREN GIEREN

Deuren: 19u30
De Beren Gieren: 20u – 21u
Bestiaal: 21u15 – 22u
De Beren Gieren & Susana Santos Silva: 22u15 – 23u

 

Voor onze reeks Soulmates Sessions nodigen we muzikanten met een jazzspirit uit om zelf een avond zonder muzikale grenzen samen te stellen. Dit keer is het de beurt aan De Beren Gieren; zij stelden een unieke triple bill samen.

DE BEREN GIEREN

Bij De Beren Gieren vind je terug waar het in jazz allemaal om draait. Dit vrolijke trio vertrekt vanuit de composities van pianist Fulco Ottervanger. Een unieke mix van klassieke en hedendaagse composities, met respect voor de jazztraditie. En het gaat snel voor de Beren: Focus Knack riep hun debuut uit tot één van de beste albums van 2012, Vooruit Gent stelde hen aan als ‘artist in residence’ en ze mochten ons land vertegenwoordigen op festivals in Porto, Bremen en Bologna.

Fulco Ottervanger (piano), Simon Segers (drums), Lieven Van Pee (contrabas)

DE BEREN GIEREN FORELLEN feat. SUSANA SANTOS SILVA

Nieuwe paden opzoeken met muzikale zielsverwanten is niet alleen het credo van onze Soulmates Sessions, maar ook van De Beren Gieren. Ze werkten eerder al samen met muzikanten als Ernst Reijseger, Joachim Badenhorst, Louis Sclavis, Jean-Yves Evrard,… In Vrijstaat O. nodigen ze de Portugese trompettiste Susana Santos Silva uit. Samen hernemen ze hun bewerking van Schuberts Forellenkwintet die ze maakten in opdracht van Vooruit Gent.

Fulco Ottervanger (piano), Simon Segers (drums), Lieven Van Pee (contrabas), Susana Santos Silva (trompet)

BESTIAAL

Het gitaartrio Bestiaal vervolledigt deze unieke avond. Deze band rond componist en drummer Sebastiaan Vekeman brengt een repertoire zonder vrijblijvendheden: soms lyrisch, soms verstild, maar even vaak verzengend in ritmische uithalen.

Sebastiaan Vekeman (drums), Jakob Haghebaert (gitaar), Sebastiaan Gommeren (bas)