za 28.09.13

20:00

Soulmates sessions: Joachim Badenhorst

Voor onze reeks Soulmates Sessions nodigen we muzikanten met een jazzspirit uit om zelf een avond samen te stellen zonder muzikale grenzen. Dit keer is het de beurt aan de toonaangevende rietblazer Joachim Badenhorst. Vanavond brengt hij verschillende van zijn internationale ‘soulmates’ bijeen voor een heuse triple bill. Dit concert kadert in de jubileumavond JazzLab Series 20.

TIMING

19u30: deuren
20u: Rawfishboys
21u: Nico Roig solo
22u: Carate Urio (album-release Sparrow Mountain)
23u: einde concerten

RAWFISHBOYS

Duo van Joachim Badenhorst met Brice Soniano. Deze Franse contrabassist is actief in zowel jazz als hedendaagse klassieke ensembles. Samen brengen deze ‘rauwe visjongens’ een mix van ultrasonische klankimprovisaties en melodische intermediums. Eerder brachten ze al de albums WaR (2006) en Piano works/ Piano Worksn’t (2011).

NICO ROIG

De Catalaanse gitarist Nico Roig bracht in 2011 zijn solo debuut El tonada del genoma humana uit op het Barcelonese label Amniòtic records en sindsdien loopt het storm voor hem in Spanje. Deze zomer bracht hij op hetzelfde label opvolger Les Dones Macabres uit. Nico brengt in deze set bitterzoete songs in het Catalaans, waarvoor hij zichzelf begeleidt op gitaar.

CARATE URIO

De avond wordt afgesloten door Carate Urio, een soort all-star band waarin Joachim groepsleden van zijn bands Rawfishboys (Brice Soniano), Os Meus Shorts (Nico Roig) en Red Rocket (de Ierse drummer Sean Carpio) samensmelt tot een orgastisch überquartet. De muzikanten delen alleen een basis in jazz en improvisatiemuziek en bewandelen met een open geest nieuwe muzikale wegen. Met invloeden uit postrock, filmmuziek, minimalisme en lo-fi. Deze avond is meteen ook de release van hun nieuwe album Sparrow Mountain!

http://carateurio.bandcamp.com/album/sparrow-mountain