za 26.03.16

13:30

Soulmates XL#1: Hans Beckers

Hans Beckers zoekt naar een evenwicht tussen beeld en muziek. We kennen hem van zijn geluidsinstallaties en muziekperformances, waarin hij aan de slag gaat met ‘objets trouvés’ en natuurmaterialen.

Tijdens het Kinder Cultuur Festival SPRINGTIJ! wordt Vrijstaat O. omgetoverd tot het Klankkaffee. Kinderen en ouders kunnen er experimenteren met de Sonare Machina, een installatie van zelfgecreëerde instrumenten.

Op donderdag 7 april nodigt Hans het collectief ‘buren’ uit met Parade/Promenade. Melissa Mabesoone en Oshin Albrecht creëren een reeks tableau vivants waarin ze de grens tussen mens en object verkennen.

Het kunstenaarsduo Robbert&Frank/Frank&Robbert verrast ons de volgende dag met een reeks koffertjes die ze in en rond Vrijstaat O. installeren. Deze sterk beeldende en theatrale kleine uitklapbare kunstwerkjes gaan in interactie met passanten en publiek.

Op 9 april ontvangen we als kers op de taart de muzikale soulmates van Hans. Bert Cools en Indrė Jurgelevičiūtė laten zich inspireren door vreedzame, minimalistische Litouwse volksmuziek en vermengen die met improvisatie. Ook SCHNTZL, winnaars van onze STORM!contest 2015 en wellicht één van de grootste beloften van de Belgische jazz, is van de partij. Natuurlijk kan Hans Beckers zelf niet ontbreken. Hij nodigt Rutger Zuydervelt, a.k.a. Machinefabriek, uit voor een spannend en uniek spel met abstracte, elektronische klanken die de ene keer meditatief en harmonieus zijn, en de andere keer rauw en dissonant.

Onderstaand een overzicht van alle activiteiten gedurende het Soulmates weekend van Hans Beckers. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen we u graag door naar de aparte pagina van de activiteit in kwestie.

26.03 – 8.04: KLANKKAFFEE

telkens vanaf 14u – gratis toegang

DO 7.04: BUREN met PARADE/PROMENADE

vanaf 14u – gratis toegang

VR 8.04: ROBBERT&FRANK/FRANK&ROBBERT met HET KOFFERTJESPROJECT

vanaf 14u – gratis toegang

ZAT 9.04: SOULMATES SESSIONS HANS BECKERS

20u – €12 vvk (+ €1 reservatie) – €15 add

Soulmates Sessions is een formule die Vrijstaat O. ontwikkelde vanuit zijn muziek programmatie: een centrale gast krijgt carte blanche en nodigt zijn artistieke zielsverwanten uit. Vrijstaat O. vroeg samen met De Werf aan vijf kunstenaars/ artiesten die ons na aan het hart liggen voor een XL versie in Oostende én Brugge.