vr 15.04.16

20:00

Soulmates XL#2: Peter Aers

Kunstenaar en gespreksperformer Peter Aers gaat in op de nood om over de thema’s ‘troost‘ en ‘verzet‘ dieper te reflecteren en tegelijk samen dingen te doen. In To Care as Caress creëert hij een vrijplaats bij de zee, en nodigt hij artistieke zielsverwanten uit om samen te denken, eten, luisteren, spreken, ontmoeten en tot rust te komen.

Op vrijdag 15 april bijten we de spits af met het dubbelconcert Shalosh/U’duet in De Werf. Een Palestijnse en Israëlische groep delen het podium en gebruiken muziek als universele taal en als bindmiddel. Samen nemen ze een duik in de muzikale traditie van het Midden-Oosten.

Zowel op zaterdag als zondag kan je terecht in Vrijstaat O. voor verscheidene performances, lezingen, concerten waar de begrippen ‘troost en verzet’ centraal staan. Zo kan je mee filosoferen in Lessen in Troost & Verzet, luisteren naar een integrale lezing van het rouwdagboek van Roland Barthes, samen met Lotte van den Berg en Daan ’t Sas onze non-verbale communicatiemethodes onderzoeken of met Dora Garcia het merkwaardige liefdesverhaal van Hanna Arendt en Martin Heidegger onder de loep nemen. Speciaal voor kinderen is er ook interactieve filosofie voorstelling van Eef Cornelissen.

Zaterdagavond wagen het absurde duo Friends are Magic en Cindy Wong zich aan de zoektocht aan de ideale soundtrack bij ‘troost en verzet’. Zowel op zaterdag als zondag (10u tot 17u) gaan 8 nieuwkomers samen met Barbara Raes en Wim Cuyvers op zoek naar wat hen verbindt: de keuken. Ze bouwen een nieuwe keuken, waarin ze hun eigen rituelen en gewoonten vorm geven. Je kan doorlopend hun creatieproces volgen en op zaterdag kan je van hun keukengeheimen proeven.

Afsluiten doen we met een salon. Ontworpen door Peter Aers en ‘buren’ en geïnspireerd door de gespreksperformances, verzamelt het salon publiek, kunstenaars, muzikanten, schrijvers en filosofen rond de thema’s van ‘troost en verzet’, om zo kennis te verzamelen.

Onderstaand een overzicht van alle activiteiten gedurende het Soulmates weekend van Peter Aers. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen we u graag door naar de aparte pagina van de activiteit in kwestie.

 

VR 15.04: SHALOSH/ U’DUET @de Werf

20u30 –  €15 – tickets via De Werf

ZA 16.04: LESSEN IN TROOST EN VERZET 

vanaf 10u – gratis toegang

ZA 16.04: PERFORMANCE ROUWDAGBOEK ROLAND BARTHES

doorlopend tussen 13u en 17u – gratis toegang

ZA 16.04: LOTTE VAN DEN BERG – PERFORMANCE GESPREK ZONDER WOORDEN

van 16u tot 20u – €5 vvk (+ €1 reservatie) – €8 add

ZA 16.04: EVA ROUSSELLE / SAMEN LEZEN

17u30 – gratis toegang

ZA 16.04: FRIENDS ARE MAGIC & CINDY WONG

20u – gratis toegang

ZA & ZO 16 & 17.04: DE KEUKEN IN JE HOOFD

doorlopend tussen 10u en 17u – gratis toegang m.u.v. het ‘Troost en Verzet Menu’ op zo 17.04 om 12u – €5 reservatie via info@vrijstaat-o.be

ZO 17.04: TAI CHI SESSIE

10u – gratis toegang

ZO 17.04: DORA GARCIA – OVER VERGEVEN

11u – €5

ZO 17.04: EEF CORNELISSEN- INTERACTIEVE FILOSOFIE VOORSTELLING

15u – gratis toegang

ZO 17.04: SALON/ TO CARE AS CARESS

15u – €5

Soulmates Sessions is een formule die Vrijstaat O. ontwikkelde vanuit zijn muziek programmatie: een centrale gast krijgt carte blanche en nodigt zijn artistieke zielsverwanten uit. Vrijstaat O. vroeg samen met De Werf aan vijf kunstenaars/ artiesten die ons na aan het hart liggen voor een XL versie in Oostende én Brugge.