do 21.04.16

20:00

Soulmates XL#3: Lucinda Ra

Lucinda Ra is een artiestencollectief van Simon Allemeersch, Giovanni Barcella, Bart Capelle, Barbara Claes, Stefanie Claes, Mario Debaene, Maarten De Vrieze, Brigitte Mys en Jeroen Van Herzeele. Momenteel vormen ze ook het huiscollectief van De Werf.

In 2014 was Lucinda Ra een jaar lang in residentie in de kinderpsychiatrische afdeling Fioretti in Zwijnaarde. Daaruit ontstond de voorstelling Het Fioretti Project, een theatrale neerslag en voortzetting van dat verblijf. Dramaturg Bart Capelle gaat donderdag 21 april in gesprek met Luckas Moens, voormalig afdelingshoofd van Fioretti. Lucinda Ra leidt de avond op eigen wijze in en jazzmuzikanten Giovanni Barcella en Jeroen Van Herzeele sluiten af met een concert. Met Lucinda Ra Composteert maakt vrijdag het collectief haar eigen onderzoek openbaar in lesvorm. ‘s Avonds nodigt Lucinda Ra Koen Baeten uit, filosoof en master in de familiale en seksuologische wetenschappen.

Op zaterdag bijt The Ostend Street Orkestra de spits af, waarna Lucinda Ra in gesprek gaat met Henri Heimans over armoede en wonen. De voedingsbodem voor dat gesprek is het project Rabot 4-358. Zondag sluiten we het weekend af met cinema Mario. Mario Debaene, animatie- en filmpassionné, stelt een filmprogramma samen rond het thema ‘gezinstoestanden’.

Het hele weekend kan u doorlopend terecht in de Groenplaats om Bernard Van Eeghem en Maarten De Vrieze live aan het werk te zien.

Onderstaand een overzicht van alle activiteiten gedurende het Soulmates weekend van Lucinda Ra. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen we u graag door naar de aparte pagina van de activiteit in kwestie.

DO 21.04: DEBAT MET LUCKAS MOENS

20u30 – €5

VR 22.04: LUCINDA RA COMPOSTEERT @ de Groenplaats

20u30 – €10

ZA 23.04: THE OSTEND STREET ORKESTRA @ de Groenplaats

17u – gratis toegang, reservatie via reservatie@dewerf.be

ZA 23.04: LUCINDA RA IN GESPREK MET HENRI HEIMANS + CONCERT @ de Groenplaats

19u – €10 (tickets via de Werf)

ZO 24.04: CINEMA MARIO @ de Groenplaats

14u – €10 (tickets via de Werf)

22.04 – 24.04: BERNARD VAN EEGHEM & MAARTEN DE VRIEZE

diverse tijdstippen – gratis toegang

Soulmates Sessions is een formule die Vrijstaat O. ontwikkelde vanuit zijn muziek programmatie: een centrale gast krijgt carte blanche en nodigt zijn artistieke zielsverwanten uit. Vrijstaat O. vroeg samen met De Werf aan vijf kunstenaars/ artiesten die ons na aan het hart liggen voor een XL versie in Oostende én Brugge.