vr 29.04.16

20:00

Soulmates XL#4: Granvat

Granvat is het creatief muziekplatform van de broers Stijn en Bert Cools. Hun muzikale uitingen gaan van minimalistische en akoestische soundscapes tot uitbundige elektronica. Granvat is tegelijk ook meer dan een muziekcollectief en betrekt ook beeldende disciplines in hun wereld.

Vrijdag 29 april trakteren ze ons met Book of Air: Vvolk op een ligconcert in de Magdalenakerk in Brugge. Achttien muzikanten, met roots in jazz en klassieke muziek, vermengen zich tot een wolk van langzaam bewegende geluiden voor een unieke concertervaring.

Op zaterdag 30 april nodigt Granvat soulmates uit om een wereld te creëren tussen jazz, wereldmuziek en elektronica. Er staan 3 concerten op til: Hoera. & Harmen Fraanje, Merope en een duo-concert van de Japanse Naomi Sato en Brice Soniano.

Op zondag 1 mei is er een vertoning van de gelauwerde documentaire Théatre Source (waarvoor Granvat de muziek maakte), met nagesprek met kunstenaar Philip Aguirre.

Onderstaand een overzicht van alle activiteiten gedurende het Soulmates weekend van Granvat. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen we u graag door naar de aparte pagina van de activiteit in kwestie.

VR 29.04: BOOK OF AIR VVOLK @ Magdalenakerk in Brugge

20u30 – €12 vvk (+ €1 reservatie) – €15 add

ZA 30.04: SOULMATES SESSIONS GRANVAT

20u – €12 vvk (+ €1 reservatie) – €15 add

ZO 01.05: THEATRE SOURCE

11u – €4 vvk (+ €1 reservatie) – €5 add

Soulmates Sessions is een formule die Vrijstaat O. ontwikkelde vanuit zijn muziek programmatie: een centrale gast krijgt carte blanche en nodigt zijn artistieke zielsverwanten uit. Vrijstaat O. vroeg samen met De Werf aan vijf kunstenaars/ artiesten die ons na aan het hart liggen voor een XL versie in Oostende én Brugge.