do 05.05.16

14:00

Soulmates XL#5: Vera Tussing

De jonge Duitse danseres/choreografe Vera Tussing heeft in haar werk een grote interesse voor het zintuiglijke. Daarbij is de fysieke aanwezigheid van een publiek steeds van een groot belang. Voor haar creatief onderzoek trekt ze daarom ook regelmatig in de openbare ruimte.

Tijdens de voorstelling Mazing (5 mei, Burg Brugge) worden vijf dansers in beweging gezet door het publiek. Deze lichtjes destabiliserende voorstelling bevraagt de kracht van aanraking in het digitale tijdperk. Soulmates Alexander Vantournhout en Benjamin Vandewalle nodigen op 7 mei het publiek uit om deelgenoot te zijn van de start van een creatieproces. Later gaat Benjamin samen met danser Simon Mayer en pianist/componist Fulco Ottervanger (De Beren Gieren, Stadt,…) een heuse impro-jam aan. Een verkenning van het onbekende waar alles mogelijk is. Tenslotte zet Vera ook een expeditie op poten, waarbij ze, gekoppeld aan een wandelparcours, verschillende locaties in de openbare ruimte gaat bezetten. Zee, dijk en strand dienen hier als decor voor drie korte acts.

Onderstaand een overzicht van alle activiteiten gedurende het Soulmates weekend van Vera Tussing. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen we u graag door naar de aparte pagina van de activiteit in kwestie.

DO 05.05: VERA TUSSING ‘MAZING’

14:00 – gratis toegang

ZA 07.05: SIMON MAYER: DANSWORKSHOP

10u30 – €7 vvk (+ €1 reservatie)

ZA 07.05: ALEXANDER VANTOURNHOUT & BENJAMIN VANDEWALLE

14u30 – €7 vvk (+ €1 reservatie) – €10 add

ZA 07.05: BENJAMIN VANDEWALLE, FULCO OTTERVANGER & SIMON MAYER

17u00 – €5 vvk (+ €1 reservatie) – €8 add

ZO 08.05: EXPEDITIE VERA TUSSING

15u – €12 vvk (+ €1 reservatie) – €15 add

Soulmates Sessions is een formule die Vrijstaat O. ontwikkelde vanuit zijn muziek programmatie: een centrale gast krijgt carte blanche en nodigt zijn artistieke zielsverwanten uit. Vrijstaat O. vroeg samen met De Werf aan vijf kunstenaars/ artiesten die ons na aan het hart liggen voor een XL versie in Oostende én Brugge.