za 24.10.15

20:00

Sound Poetry: An evening with Frank Lovece

Myriam Van Imschoot is performance kunstenares en regisseur. Ze was begin dit jaar nog te gast in het Huiskamerfestival Chambres d’O met haar jodelduet Hola Hu (met Doreen Kutzke), en eerder met haar solo Living Archive over ondermeer haar jeugd aan zee. Momenteel toert haar laatste groepvoorstelling What Nature Says, gebaseerd op imitaties van natuurgeluiden. Myriam is uitermate geboeid door de dragende kracht van de stem, die afstanden kan overbruggen en nieuwe verbeeldingen kan openen. Dit avontuur wil zij delen.

Daarom nodigt zij voor dit poëzieprogramma Frank Lovece van het collectief ARF ARF uit als centrale gast. Die neemt het publiek mee op een reis door de sonore poëzie. Praatvaar(dig), orakel, fan en fanaat, en overigens notoir Guido Gezelle-kenner: Frank trakteert ons een uur lang op toonaangevende pareltjes, soms obscuur, soms bekend, maar steeds verrassende klankgedichten. Dat alles doorspekt met enkele live voordrachten/performances, geflankeerd door twee andere special guests uit de internationale sound poetry scene, Marisa Stirpe en Marcus Bergner.

Daarnaast lanceert initiatiefneemster Myriam Van Imschoot die avond een nieuwe online publicatiereeks: Volume SP van het platform Sarma, gewijd aan experimentele schrifturen en performances die met taal aan de haal gaan. Frank Lovece stelde de eerste aflevering samen.

Organisatie: Vrijstaat O. i.s.m. Sarma