za 08.02.14

14:30

Stefan Brijs & Koenraad Tinel

Dit programma gaat door om 14:30 én om 16:00.
Voorstelling 14:30: Tickets
Voorstelling 16:00: Tickets

Deze voorstelling maakt deel uit van een driedelig literair-muzikaal parcours.
Parcours 1:
14:30: Koenraad Tinel, Stefan Brijs & Oleg Lysenko (Vrijstaat O.)
16:00: Maarten van der Graaf, Daniël Labruyère & Wigbert (Bibliotheek Kris Lambert)
17:30: Ineke Riem, Rony Verbiest, Antje De Boeck (Mu.ZEE)
Tickets

Parcours 3:
14:30: Ineke Riem, Rony Verbiest, Antje De Boeck (Mu.ZEE)
16:00: Koenraad Tinel, Stefan Brijs & Oleg Lysenko (Vrijstaat O.)
17:30: Maarten van der Graaf, Daniël Labruyère & Wigbert (Bibliotheek Kris Lambert)
Tickets

Rond Valentijn gonst het in Oostende tijdens ‘Liefde tussen de Lijnen’ opnieuw van verliefde, speelse, sensuele en pittige woorden. Het literatuurparcours op zaterdag 8 februari doet ook Vrijstaat O. aan.

We zwieren de deuren voor Stefan Brijs en Koenraad Tinel. Stefan Brijs werd na zijn debuut De Verwording meteen bestempeld als ‘een groot talent’ en ‘de hoop van de Vlaamse Letteren’. Met opvolger De Engelenmaker pakte hij in 2006 heel wat prijzen. In 2011 verscheen zijn nieuwe roman: Post voor mevrouw Bromley. Het boek prijkte op de longlist van de Libris Literatuurprijs en de AKO Literatuurprijs.
Brijs werkte al samen met beeldend kunstenaar Koenraad Tinel in Genk, ze werkten aan verhalen die werden gebundeld in VertelGenkVertel. Deze samenwerking resulteerde in september 2013 in een nieuw project: Verhalen van het Pajottenland, waarvoor Koenraad verhaal en tekeningen leverde en Stefan de tekst schreef.

Voor Liefde tussen de lijnen werken ze aan een nieuwe voorstelling. Stefan Brijs kwam op het spoor van de liefdesbrieven van een jonge Britse soldaat en zijn prille geliefde. De Britse soldaat kwam echter om in Ieper in 1916. De brieven zijn enkele jaren geleden teruggevonden door de zoon van de geliefde – Edith Ainscow. Deze brieven werden gebundeld in het boek Een liefde in brieven door Arthur Stockwin.
Koenraad Tinel, die live inkttekeningen zal maken, en Stefan Brijs brengen een voorstelling gebaseerd op een selectie uit deze liefdesbrieven, en werken hiervoor samen met Oekraïense muzikant en accordeonvirtuoos Oleg Lysenko.

Deze activiteit maakt deel uit van ‘Liefde tussen de Lijnen’, het winterfestival met woord, muziek en beeld (van 24 januari tot 16 februari). Voor een volledig overzicht: www.liefdetussendelijnen.be.