vr 01.07.16

20:00

Steiger

Omwille van de wedstrijd Wales – België (1/4 finale Euro 2016) wordt het concert van Steiger een uurtje vervroegd (20u i.p.v. 21u). Aansluitend vertonen we de wedstrijd op groot scherm. 

Steiger is een jong pianotrio uit het Gentse. Drie muzikanten met een eigenzinnige liefde voor muziek treden in dialoog via zelfgeschreven composities en vrije improvisaties. Evenwaardig staan ze naast elkaar en trekken de luisteraar mee in hun speelse en filosofische ontdekkingstochten doorheen jazz, rock, improvisatie, elektronische en klassieke muziek. Begin 2016 bracht Steiger een eerste EP uit, de opnames van een eerste full cd staan gepland voor september 2016. Denk aan E.S.T., The Bad Plus en dichterbij huis De Beren Gieren.

“Pianist Gilles Vandecaveye, bassist Kobe Boon en drummer Simon Raman illustreren met dit debuut het blijvend bestaansrecht van een klassiek pianotrio anno 2016. Tenminste als jazzinventiviteit op de juiste manier gekoppeld wordt aan een rock-‘n roll-vibe.” (Georges Tonla Briquet, Rif Raf)

Gilles Vandecaveye (piano/keys), Kobe Boon (contrabas), Simon Raman (drums)