vr 29.03.13

20:00

STORM! CONTEST: FINALE

Timing
19u30: deuren
20u05: Trioxide
20u50: Nordmann
21u35: Cloud 9
22u20: Rafaël Mertens Quartet
Tussendoor en nadien: dj Dick d’Alaise

In het kader van STORM! (29 maart tot 7 april) organiseert Vrijstaat O. (in samenwerking met JazzLab Series en Muziekmozaïek vzw) de eerste editie van STORM! contest, een concours voor jong Belgisch jazztalent.

Op basis van demo’s selecteerde een professionele jury 4 beloftevolle bands: Nordmann, Trioxide, Cloud 9 en Rafaël Mertens Quartet. Zij maken tijdens de finale uit wie de laureaat wordt van dit concours. De winnaar krijgt een stek op de affiche van STORM! festival, mag het openingsconcert verzorgen van het jubileum van JazzLab Series in De Casino Sint-Niklaas en stoot automatisch door naar de finale van Jazz Hoeilaart 2013. De jury bestaat uit: Frank Vaganée (artistiek leider Brussels Jazz Orchestra), Mark Lefever (voormalig VRT-radiopresentator), Jens Tytgat (Muziekmozaïek), Mik Torfs (JazzLab Series) en Pieter Koten (Vrijstaat O.).

De laureaat wordt de avond zelf bekendgemaakt. Tussendoor en in afwachting van het verdict zorgt vinylruiter Dick d’Alaise voor aangepaste muziek. Deze naar Brugge uitgeweken Oostendenaar heeft een zeer eclectische platencollectie en een neus voor fijne jazzplaatjes. In zijn wekelijkse radioprogramma Mo’Jazz op de Brugse radio Villa Bota mixt hij verschillende jazzstijlen from a groovy point of view.