vr 13.02.15

20:00

STORM! contest

Timing
19u30: deuren open
20u – 20u40: John Ghost
21u – 21u40: Joachim Caffonnette
22u – 22u40: SCHNTZL
23u30 (ten laatste): bekendmaking laureaat

Tweede editie van de wedstrijd voor jong jazztalent, een samenwerking van Vrijstaat O., JazzLab Series, De Werf en Muziekmozaïek. Op basis van demo’s selecteert de jury drie beloftevolle bands die tijdens de finale uitmaken wie laureaat wordt van dit concours en in de voetsporen treedt van Nordmann. De winnaar mag rekenen op een creatietraject bij Vrijstaat O., een tournée van JazzLab Series, een release op het W.E.R.F.-label, een wildcard voor de finale van B-jazz en een exclusieve reportage in Jazzmozaïek.

De finalisten

JOHN GHOST: band rond gitarist-componist Jo De Geest; instrumentale muziek met invloeden van jazz, free jazz, hedendaags klassiek en progressieve rock. Vaak filmisch of sferisch, op andere momenten zeer groovy. Met Jo De Geest (gitaar), Lieven Van Pee (contrabas), Elias Devoldere (drums), Rob Banken (saxofoon), Wim Segers (vibes) en Karel Cuelenaere (keys).

JOACHIM CAFFONNETTE QUINTET: groep rond de Brusselse pianist Joachim Caffonnette. Van 2012 tot 2014 hadden ze een residentie in de Sounds Jazz Club. Na een eerste EP wordt nu gebroed op een debuutalbum. Invloeden van Debussy tot Kurt Rosenwinkel, maar ook Wayne Shorter en Herbie Hancock. Post-bop muziek. Met Joachim Caffonnette (piano), Laurent Barbier (saxofoon, fluit), Florent Jeunieaux (gitaar), Armando Luongo (drums) en Daniele Cappucci (contrabas)

SCHNTZL: op amper 17-jarige leeftijd kan Bruggeling Hendrik Lasure nu al bestempeld worden als een ’rising star’. SCHNTZL is zijn duo met drummer Casper Van de Velde. Ze brengen eigen werk waarbij vrije geïmproviseerde delen afgewisseld worden met strikte compositie.