za 06.04.13

19:00

STORM! FESTIVALDAG 2
ZAAL GROTE POST

19u
REMI PANOSSIAN TRIO (F)

Na samenwerkingen met Aldo Romano en Francesco Bearzatti startte de pianist Rémi Panossian zijn eigen trio. De Franse radio TSF Jazz sprak al snel van ‘revelatie van het jaar’ en een uitgebreide wereldtournee bracht hen tot in Azië en Zuid-Amerika. Een frisse stijl, puntige timing en eigenzinnige composities maken van hem één van de meest in het oog springende exponenten van de nieuwe Franse garde. Op STORM! presenteert dit trio uit Toulouse het nieuwe album Bbang.

Remi Panossian (piano), Maxime Delporte (contrabas), Frederic Petitprez (drums)

21u
ZARA McFARLANE (UK)

Zangeres Zara McFarlane geldt als één van de grote beloften van de Britse jazzscene. Haar debuut Until Tomorrow (op het Brownswood Label van Gilles Peterson) brengt een mix van hedendaagse vocal jazz, ballads en soul. Vergelijkingen met Dianne Reeves, Cassandra Wilson en Jill Scott dringen zich op. Vorige zomer overtuigde ze live met haar uitmuntende band op Jazz Middelheim, nu moet Oostende er aan geloven.

Zara McFarlane (zang), Andy Chapman (drums), Peter Edwards (piano), Max Luthert (contrabas), Binker Golding (tenor sax)

23u
YARON HERMAN QUARTET feat. EMILE PARISIEN (ISR/F)

De 32-jarige Yaron Herman, een rijzende ster in de mondiale jazz, behoort volgens Jef Neve tot de ‘pure wereldtop’. Hij combineert jeugdig geweld met romantische lyriek en ranselt ritmisch scherp afgelijnde passages uit zijn piano. Live staat hij bekend om zijn ongebreidelde energie en bezielde lyriek. Op STORM! presenteert hij in Belgische primeur Alter Ego (ACT), zijn nieuwste album waarop hij voor het eerst in kwartet aantreedt en dit met de al even charismatische Emile Parisien op saxofoon.

Yaron Herman (piano), Ziv Ravitz (drums), Stephane Kerecki (bas), Emile Parisien (sax)