zo 16.11.14

13:30

Strand (Bert Dockx & Philippe Werkers)

concert om 13u30 en 15u30

Meestergitarist Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans) waagt zich met Strand aan de Nederlandse taal. Impressionistische, poëtische muziek waarin licht en donker strijd voeren, waarin de stilte de hevigste stormen trotseert. Dockx is zonder twijfel één van de meest unieke en begeesterde muzikanten en songschrijvers van de laatste jaren. Op plaat en op het podium grijpt hij luisteraars bij de keel met bezwerende performances. De dag ervoor stelt hij nog een avond met zijn soulmates samen, nu staat hij er alleen, met voor de gelegenheid ontworpen visuals van Philippe Werkers.

‘Strand is de kleinste plaat uit dit kleine land die we sinds lang hebben beluisterd, maar ze is uit de kunst. En groots.’ (****, Focus Knack, 24 september 2014)

Bert Dockx is daags voorzien te gast in Vrijstaat O. voor zijn eigen ‘Soulmates Sessions’. Met concerten van Lyenn (solo), Mittland Och Leo en de officiële release van het nieuwe album van Dans Dans. Zie hier.

Private sessions by Raversyde
We presenteren met Private Shelter een nieuwe in situ tentoonstelling met sculpturen, installaties, schilderkunst, video, mixed media, sound art en fotografie in een reeks van bunkers.  

Daarnaast bezetten muzikanten, schrijvers, performers en wetenschappers op verschillende momenten de site. Dit programma bundelen we onder de noemer ‘Private Sessions’ en omvat concerten, een vertelwandeling, soloperformance, vuuractie en een wetenschapscafé.