vr 02.05.14

20:00

The True Tempest

KleinVerhaal toerde van mei tot september 2013 met een tot studio omgebouwde caravan doorheen Oostende en ontmoette op straten en pleinen, aan de scholen, skateparken, hangplekken en jeugdhuizen de lokale jongeren. Doorheen de hele stad werden vanuit de caravan jam- en dj sessies, zeefdrukateliers, bbq’s en castings op touw gezet.

Vanaf september 2013 nam kleinVerhaal zeventig jongeren op sleeptouw in vier verschillende filmateliers. Jongeren van diverse culturen, achtergronden en subculturen tekenden in, een representatieve vertegenwoordiging van de Oostendse jeugd, leeftijd variërend tussen 12 en 21 jaar.

Ze vroegen regisseurs Nicolas Daenens, Gilles Coulier, Diederick Nuyttens, Garage64 en choreografe Sarah Bostoen om de ateliers artistiek te leiden. De filmateliers kregen één gemeenschappelijke vertrekhaven mee: Shakespeares The Tempest.

KleinVerhaal zette met The True Tempest een project op dat jongeren in Oostende een gezicht en stem geeft. Het project resulteerde in vier woelige kortfilms over de schone ongrijpbaarheid van jongeren, over wind zaaien en hoe de storm te ontwijken met de setting van de ongepolijste havenstad Oostende als achtergrond. Over dé grote thema’s als wraak, macht, jaloezie, uitsluiting, hoop en… liefde.
Op 2 mei presenteren ze met gepaste trots de vier kortfilms in Vrijstaat O.

TTT TRAILER from kleinVerhaal on Vimeo.