za 26.11.16

20:00

Thomas Decock Soulmates sessions

Triple bill

Voor onze reeks Soulmates Sessions vragen we een centrale gast om zelf een avond samen te stellen met zielsverwanten. Dit keer is het de beurt aan de Oostendse gitarist Thomas Decock, die we in zijn thuisstad een hele avond in de kijker zetten met een triple bill.

THOMAS DECOCK QUINTET
Voor zijn nieuwe kwintet verzamelde Thomas een dynamische groep muzikanten: Steven Delannoye (sax), Alex Koo (piano), Martijn Vanbuel (contrabas) en Martin Kruemmling (drums). De composities op het begin dit jaar verschenen album Light Travelers zijn gekleurd door zijn vele (muzikale) reizen en nemen je mee langs een gevarieerde klankwereld, van atmosferische momenten tot energetische passages. De sfeer is tegelijk melancholisch en grootstedelijk. Elk bandlid voegt zijn eigen muzikaal verhaal toe aan de muziek.

REINIER BAAS & BEN VAN GELDER
Gitarist Reinier Baas en saxofonist Ben van Gelder behoren tot belangrijke aanjagers van een nieuwe lichting Nederlandse jazzmusici. De afgelopen jaren stonden ze (in verschillende bezettingen) meer dan 150 keer samen op het podium. Elke keer leggen ze elkaar weer het vuur aan de schenen en zeker met hun eigen duo. Ze laten zich inspireren door Thelonious Monk en Duke Ellington, maar brengen ook eigen composities.

INSTANT FOLK HEROES
Eén van de soulmates waarmee Thomas al samenspeelt sinds jaar en dag is Stefano Agostini. Voor zijn eigen band Instant Folk Heroes doet deze Luxemburgse contrabassist niet alleen een beroep op Thomas, maar ook op saxofonist/klarinettist Steven Delannoye en de Luxemburgse drummer Jerome Klein. Deze vier helden brengen allesbehalve folkmuziek, maar overstijgen met hun repertoire alle stilistische barrrières en brengen zowel eigen composties als bewerkte stukken van Poulenc of Debussy. Zo creëren ze een specifieke klankkleur die zeer filmisch is