vr 18.07.14

21:00

Too Tangled

Too Tangled is een Gents duo dat zich naar eigen zeggen aan indie-electro-rock waagt. Roeland Vandemoortele neemt de zang, gitaar en drumbeats voor zijn rekening. Eva Buytaert zorgt voor vocals en daarnaast ook voor het aparte kantje met een prachtig staaltje vioolwerk en keyboardspel. De groep speelde tijdens zijn prille eerste jaren meer dan 100 concerten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en België. Half maart 2014 werd de Europese tournee in het Zwitserse Basel afgetrapt. Die bracht hen onder meer in de prestigieuze Lido Club in Berlijn.

Het nieuwe album Stay Restless klinkt frisser dan ooit. De plaat is een film van schetsen, een collectie van fragmenten, deels biografisch, deels niet, gebaseerd op vibes en sfeer-shots.. Geen honing maar bitterzoetzachte rauwheid.

Voor de opnames van de videoclip voor Place of gold stak de band het kanaal over naar de Britse kust. Daar kwam het tot een ‘intuïtieve samenwerking’ met de in Londen gevestigde Gus and Stella Photography (zie ook expo Maison Stella in Vrijstaat O., van 11 juli tot eind september).

De muziek van Too Tangled wordt doorgaans beschreven als sexy, aanstekelijk en ‘subtiel agressief’. Vandemoortele en Buytaert worden al eens vergeleken met grote namen als The Velvet Underground, Black Rebel Motorcycle Club, The Raveonettes en Yeah Yeah Yeahs.