zo 01.05.16

17:00

SANDER DE WINNE TRÆKFUGLE FEAT. IKI

Sander De Winne is de zeldzame mannelijke vocalist die de Belgische jazzscène kleur geeft. Een warme bariton, grote flexibiliteit en buitengewoon origineel stemgebruik maken van hem één van de interessantste jonge zangers van dit moment. Voor het unieke project Trækfugle breidt hij zijn kwintet (met Bram De Looze, Steven Delannoye, Lennart Heyndels en Lionel Beuvens) uit met het Deense vocale ensemble IKI. Deze zangeressen klinken complexloos en speels, virtuoos en ruimtelijk. Hun eerste plaat werd bekroond met de Deense muziekprijs voor Best Vocal Jazz Album en recent namen ze een tweede album op met Hilmar Jensson.

Trækfugle (‘trekvogels’) komt voort uit Sanders passie voor oude religieuze koormuziek. De opbouw van een ‘missa’ creëert voor het 11-koppig ensemble een nieuwe wereld waar nieuwe muziek en klassieke misdelen elkaar aanvullen en verrijkt worden met improvisaties en composities in de verschillende moedertalen. Het wordt een reis, een verhaal, een muzikaal gesprek over betekenis, collectief en individu.

Dit project is de laureaat van de Jazzcoproductie van JazzLab Series in samenwerking met Vrijstaat O., Rataplan, De Werf, NONA, Handelsbeurs, Flagey, De Casino en CC Muze