vr 11.07.14

21:00

Willemsson

Willemsson is de artiestennaam van Augustijn Vermandere, een rijkgefacetteerd muzikaal talent en zoon van. Opgroeiend in muzikale middens gaat hij al jong naar de muziekschool waar hij zich toelegt op de klassieke piano. Zijn twee albums (Blind en In Sight) konden ondertussen al op heel wat lovende recensies rekenen en brengen uptempo nummers afgewisseld met ingetogen melodische passages, rijk en accuraat gearrangeerd rondom de fragiele stem van een artiest die als muzikant en zanger gegroeid is. Singles als The Most en Simon Says krijgen heel wat airplay op Radio 1.

Als singer-songwriter heeft Augustijn zijn stem gevonden, als componist zijn talenvorm, als arrangeur zijn stijl. Zijn invloeden gaan van de onvermijdelijke Beatles tot A-Ha, van Chris Isaak tot Eels, van Ben Folds tot Bach… Soms ingetogen, soms fris en poppy, maar steeds eigenwijs genoeg om nooit cliché te worden.
Live wordt Augustijn ondersteund door drie topmuzikanten: Niels Delvaux op drums, Jurgen Van Bever op keys en bas, en Pedro De Bruyckere op gitaar.