za 11.06.16

20:00

Wout Gooris Trio + Chisholm/
Vann

TRY-OUT

Het Wout Gooris Trio debuteerde in 2014 met Current, een album vol hedendaagse filmische jazzcomposities met een subtiele elektronische toets. In 2015 won het trio Jong Jazztalent Gent, een wedstrijd waarbij jaarlijks een band de gelegenheid krijgt om een bijzonder project te realiseren.

Dat werd in het geval van het Wout Gooris Trio een nieuwe reeks composities, geschreven door Gooris zelf, voor een uitgebreide bezetting met saxofonisten Erwin Vann en Hayden Chisholm. Met gloednieuwe composities voor deze bezetting verweeft het trio deze twee sterk uitgesproken stemmen tot een uitzonderlijke symbiose. Het resultaat zal dit jaar voor het eerst live te zien en uiteraard te beluisteren vallen op Gent Jazz Festival. Na een driedaagse residentie in Vrijstaat O. brengen de muzikanten vanavond een eerste try-out.

De Belgische tenorsaxofonist Erwin Vann hoeft geen voorstelling. Bekend van het poëtische trio met Michel Hatzigeorgiou en Dré Pallemaerts, de elektronische free van Let’s Call Ed met ook Jozef Dumoulin en het album World in grote bezetting met namen als Kenny Wheeler en Norma Winstone. Een veelzijdig muzikant en componist die uitblinkt met zijn lyrische stem.

Hayden Chisholm is een Nieuw‐Zeelandse muzikant die in Keulen woont. Als multi‐instrumentalist speelt hij een waaier van genres, maar hij is best gekend voor zijn werk in jazz en geïmproviseerde muziek. De altsax is zijn voornaamste instrument. Kenmerkend is zijn zachte golvende toon met microtonale subtiliteiten. Hij leidde een trio met John Taylor en Matt Penman en was Improviser in Residence 2015 op het Moers Festival. Zojuist verscheen zijn tweede 13‐cd set Cusp Of Oblivion.

Wout Gooris –  piano
Nathan Wouters – contrabas
Stijn Cools – drums
Hayden Chisholm – altsax
Erwin Vann – tenorsax