zo 28.09.14

11:00

Zeedijk 10: Kris Peeters

Het laatste weekend van september is de start van het culturele jaar in Oostende. Loop dit weekend zeker ook ‘ns langs in CC De Grote Post. Daar zijn onder meer optredens van The Ostend Street Orkestra, Zita Swoon Group en Wouter Deprez. En er is een heuse Cultuurmarkt, waar tal van organisaties zichzelf voorstellen. Meer info hier.

De succesvolle reeks ‘Zeedijk 10′ buigt zich over gebieden in crisis. Er wordt een stelling geponeerd, eventueel een oplossing geformuleerd, daarna gaat de praatgast in discussie. De problematiek van deze editie, mobiliteit, hoeft weinig toelichting: het bepaalt ons leven elke dag.

‘De andere’ Kris Peeters, zoals hij zichzelf ook wel noemt, is de mobiliteitsdeskundige bij uitstek. Hij studeerde politieke en sociale wetenschappen, sociale en culturele antropologie en verkeerskunde. Zijn veelbesproken boeken De File Voorbij (2010) en het recente Weg van Mobiliteit leggen stap voor stap uit waarom ons huidig mobiliteitsbeleid – uitgetekend ten voordele van koning auto – gedoemd is om te mislukken. Wat willen wij dan wel? Hoe kan een nieuw soort mobiliteit gelukkig maken? Journalist Gui Polspoel stelt deze en andere pertinente vragen.