zo 25.10.15

11:00

Zeedijk 10: Patrick Mullie

De reeks ‘Zeedijk 10’ buigt zich over gebieden in crisis. We nodigen een expert uit met een stelling en een eventuele oplossing of een alternatief en gaan uitgebreid in gesprek.

Obesitas stoot zo langzaamaan tabak als kankeroorzaak van een trieste eerste plaats. Volgens kenners zouden we tegen 2030 te maken kunnen hebben met een ware obesitasepidemie. Hoe is het dus eigenlijk gesteld met onze voedingsgewoontes? We gaan in discussie met voedingsexpert Patrick Mullie, doctor in de Biomedische Wetenschappen aan de VUB. Hij onderzoekt en beschrijft onze voedingsgewoontes in boeken als Is dik in orde? Obesitas als norm. en in Goed eten. Onze voeding in vraag.

Als vaak gevraagd expert mijdt Mullie geen onderwerpen. Wetenschapsjournaliste Marleen Wynants (VUB/Crosstalks) stelt dan ook gerichte vragen, zoals: ‘Worden we massaal misleid in de supermarkten? In steeds meer producten zitten geraffineerde suikers verwerkt maar waarom weten we zo weinig over de nadelige gevolgen hiervan? Hoe groot is de fel besproken suikerlobby?’

In samenwerking met deBuren