Zeekaffee ‘Chez Mimi’

VAN 5 TOT 20 APRIL (Paasvakantie)

In het kader van Springtij, het eerste Oostendse kinderkunstenfestival, toveren we ons kaffee een hele paasvakantie lang om tot Zeekaffee ‘Chez Mimi’. Kinderen zijn er koning!
Kunstenares Michelle Adriaense richt samen met de leerlingen van de kunstacademie een bijzondere expo-bar in. Je drinkt er blauwe limonade met een rietje terwijl je een nieuw spel ontdekt. Of je tekent de torenhoge ramen vol en rust daarna even uit met een stukje zoete zonde.

Centraal in het Zeekaffee staat de expo Het huis huilt, gebaseerd op het gelijknamige kunstboek van Michelle Adriaense. Kom kijken en dompel je onder in een fascinerende droomwereld waarin beestjes in één huis samenwonen. Maar het blijft niet bij kijken: fantaseer en vul deze expo aan met je eigen kunstwerk of eet het na afloop op!

Michelle Adriaense vormt haar boek Het Huis Huilt om tot een gezelschapsspel. Vrijstaat O. ondersteunt en volgt haar proces op de voet, Michelle keert in verschillende fases van haar proces terug naar Vrijstaat O. om er te werken.

Zeekaffee Chez Mimi
is de hele paasvakantie open (van 14u tot 18u), behalve op maandag en dinsdag.

I.s.m. Kunstacademie aan Zee en dienst Jeugd Oostende