za 23.11.13

10:00

ZOUT DAG 3

Vrijstaat O. organiseert  met verschillende organisaties en steunpunten ZOUT, een Do It Yourself-driedaagse voor jonge makers en kunstenaars, met een grote klemtoon op het zelf-organiseren.

Op donderdag 21 en vrijdag 22 november wordt er gepraat en nagedacht over thema’s waar kunstenaars vandaag van wakker liggen. Waar ontmoet ik mijn generatiegenoten, hoe breng ik een interactie op gang? Hoe kom ik aan artistieke en zakelijke feedback voorbij de veilige muren van een opleiding, maar los van de instituten? Wat is mijn positie in de maatschappij? En vooral: hoe organiseer ik mezelf?

Op zaterdag 23 november (dag 3) stellen we de deuren van open voor het grote publiek. Kom zelf ontdekken waar jonge makers en kunstenaars vandaag mee bezig zijn!
Bekijk voorstellingen en films van podiumkunstenaars in CC De Grote Post, of dwaal rond in de zoute POP UP EXPO in Mu.ZEE.


PROGRAMMA ZOUT ZATERDAG 23.11
:
(klik hier voor een overzichtsflyer)

Mu.ZEE

10:00 – 18:00 
POP UP EXPO met werken van
Jonas Vansteenkiste
Nel Aerts
Stefan Jakiela
Kato Six
Frank&Robbert / Robbert&Frank

Gratis / expo loopt tot zondag 24.11


CC De Grote Post

15:00 – 17:00
DANSWORKSHOP
door choreograaf Mor Shani
Meer info via merel@vrijstaat-o.be


doorlopend vanaf 15:00 

THAT’S IT
film van Sabine MolenaarLisa De Boeck
gratis

Danseres Sabine Molenaar liet zich voor de film ‘That’s it’ inspireren door haar fascinatie voor dromen en onze intuïtieve manier van associëren en verwerken wanneer we dromen. Bereid je voor op een achtbaan van dromen en nachtmerries, van herinneringen en associaties, zonder ruimte voor logica.


doorlopend vanaf 15:00
LOVE-ISM
film van Mor Shani & Paul Sixta
gratis

De film toont opnames van het project ‘Love-ism’ van choreograaf Mor Shani. In deze langetermijnstudie neemt hij onder de loep wat wij onder intimiteit verstaan. Wat onderscheidt de ene vorm van liefde van de andere?


18:00 en 19:00
WHITE SPACE
theatervoorstelling van  Michiel Soete & Bas Devos
gratis (reserveren kan via benieuwd@degrotepost.be)

Speciaal voor ZOUT! maken Bas Devos en Michiel Soete een korte theatervoorstelling. Een verhaal over vandaag en over de stabiliteit waarin wij onszelf voorliegen te bestaan. Over de onzekerheid van een toekomst.

“Maar zowel de wetenschap dat die witheid, die zijn hele omgeving, de wanden en de meubels in bezit nam, een voorbode was van het enorme, grenzeloze wit waar hij langzaam maar onherroepelijk naartoe ging, als het idee dat zijn herinnering werd verwoest, ook een bevestiging dat hij ondanks alles nog steeds kon denken. En dat er nog hoop was dat hij nog even mee kon, dat hij nog kon blijven bestaan, hoe kort ook. Alle tegenslagen hadden hem nog niet helemaal kapot gekregen. Hij bleef behoorlijk taai, zelfs nu hij wist dat hij langzaam vervaagde.”
(Uit ‘Het Onderzoek’, Philippe Claudel)


18:30
DAS KOOR
Deze voorstelling is geannuleerd.

20:30
DE VRIJETIJDSMENS STUDIE#2 
L’Hommmm / theater
Tickets: € 8 – online

Met ‘De Vrijetijdsmens wil L’HOMMMM een voorstellingenreeks maken over onze prestatiegerichte maatschappij.
We worden een identiteit voorgespiegeld waarin succes en zelfverwezenlijking centraal staan (‘loon naar werken’), een identiteit die in wezen zo rigide en strak omlijnd is dat het ons tot dwangmatige en behoeftige mensen maakt. L’HOMMMM onderzoekt in drie studies hoe dat zelfbeeld haaks staat op het wezen van de mens.
In ‘Studie #2’ stelt zich de vraag hoe een dergelijk denkbeeld de relatie tussen twee ‘individuen’ beïnvloedt. Studie #1’, een solo van de uit Oostende afkomstige Geert Belpaeme, was eerder te zien op TAZ binnen het luik Jong Theater in 2012.
L’HOMMMM, opgericht in 2010, is een jong theatercollectief met o.a. Geert Belpaeme, Mats Van Herreweghe en Seppe Cosyns. Ze maken maatschappelijk geëngageerd theater dat via een vaak heel kinderlijke verbeeldingstaal gaten wil trekken in onze bewustwording.