za 27.09.14

14:00

Zoutkrabber expedities

Boekpresentatie van Peter Holvoet-Hanssens nieuwe roman Zoutkrabber Expedities. 

De roman Zoutkrabber Expedities bevat twee delen die als schelpenhelften op elkaar passen. Peter Holvoet-Hanssen verbindt Noord en Zuid met elkaar en laat de lezer meekijken door de ogen van markante grensfiguren uit Nederland, Antwerpen, Oostende, Gent en Charleroi.
Singer-songwriter Bruno Deneckere en de virtuoze Nils De Caster (Broken Circle Breakdown Band) gaan mee op een expeditie in de taal en in de muziek.

De verteller van Zoutkrabber Expedities bevindt zich in een tijdloos gebied voorbij de tegenpolen des levens. Hij nodigt de lezer uit in zijn nomadentent.
Het verhaal van Leen Pul voert de lezer mee naar de Tweede Wereldoorlog. Peter Holvoet-Hanssen tekende de herinneringen op van de Nederlander Leendert van den Berg uit Ter Heijde aan Zee, in Antwerpen gestrand. Als negentienjarige moest ‘Leen Pul’ in Duitsland gaan werken. Het is een aangrijpend verhaal over thuiskomen. Dit eerste deel ademt een Hollandse spirit uit.

België, 66 jaar later. Finbar en Louise is een wervelende liefdesgeschiedenis anno 2012 over de aantrekkingskracht tussen tegenpolen: de eenzaat Finbar, met zijn hoofd in de wolken, en de rusteloze Louise. Het water is te diep voor de kluizenaar en de reizigster, maar de grootvader van Louise lijkt voor een kentering te zorgen. Dit tweede deel laat markante figuren aan het woord van Antwerpen, Oostende, Gent tot Charleroi. Grensgebieden en grensfiguren die op het punt staan te verdwijnen.

Het laatste weekend van september is de start van het culturele jaar in Oostende. Loop dit weekend zeker ook ‘ns langs in CC De Grote Post. Daar zijn onder meer optredens van The Ostend Street Orkestra, Zita Swoon Group en Wouter Deprez. En er is een heuse Cultuurmarkt, waar tal van organisaties zichzelf voorstellen. Meer info hier.